
عکاسی تبلیغاتی
عکاسی تبلیغاتی راهی است برای معرفی یک محصول با تمام ویژگی هایش و حرکت به سمت شناخت دقیق کم و کیف آن محصول؛ عکس تبلیغاتی بعنوان یک مُبلغ روی بسته بندی، سایت، بروشور و کاتالوگ وظیفه معرفی محصول یا خدمات شما را بعهده میگیرد؛ شاید به جرات بتوان گفت عکس تبلیغاتی بهترین ابزار برای ایجاد انگیزه خرید در ناخودآگاه خریداران است.
من سالهاست عکس تبلیغاتی را در سه گروه زیر به مشتریانم ارائه میکنم:
۱. عکس تبلیغاتی خام ۲.عکس تبلیغاتی گرافیکی ۳.عکس تبلیغاتی دکوراتیو
گروه اول از عکس تبلیغاتی شامل تصاویر است با نورپردازی در بکگراند سفید یا مشکی که برای استفاده در امور تبلیغاتی نیازمند جدا شدن از پس زمینه و کارگرافیکی است. گروه دوم با پس زمینه رنگی و نورپردازی در پس زمینه از انجام کارگرافیکی معاف است و تنها برای استفاده در امور تبلیغاتی نیازمند متن و اطلاعات تکمیلی است، در گروه آخر هم همانگونه که از نامش پیداست عکسهای تبلیغاتی است که شامل ویژگی ها و مشخصات محصول و ایجاد انگیزه برای خرید محصول بوده و دکور و اکسسوار متناسب برای هر فریم بصورت اختصاصی فراهم و استفاده میگردد و به نوعی کاربرد هر محصول را به نمایش می گذارد.

عکس تبلیغاتی خام
عکاسی صنعتی با نمایش فعالیت نیروهای انسانی در کنار ماشین آلات خط تولید علاوه بر مستند سازی روند تولید به اهمیت انسان در پروسه تولید تاکیید می کند مقوله ای که بعضا مدیران صنعتی فراموش می کنند.

عکس تبلیغاتی گرافیکی
گاهی اوقات برای عکاسی صنعتی از نورپردازی با فلاش استفاده می شود تا سوژه اصلی پر رنگتر جلوه کند و از شلوغی محیط بکگراند جدا شود.

عکس تبلیغاتی دکوراتیو
عکس صنعتی بهترین محتوا برای طراحی و چاپ کاتالوگ و رزومه شرکتهای صنعتی یا خدماتی است، تصاویر سبب جلب اعتماد و احترام ، سرمایه گذاران و مشتریان جدید می شوند.
عکاسی تبلیغاتی مانند هر شاخه دیگری از عکاسی نیازمند نگاه خلاقانه و هنری به مقوله محصولات است، در این میان نکته ای بسیار ظریف اما مهم هست که یک عکاس تبلیغاتی با انصاف آنرا مراعات می کند و یک سفارش دهنده می بایست آنرا مدنظر قرار ده؛ این نکته آشنایی و تجربه عکاس در مورد سوژه یا محصولی است که باید عکاسی شود.
هر محصولی به نوعی برای خود شاخه ای از عکاسی تبلیغاتی است که کسب دانش در مورد آن سوژه و تجهیزات عکاسی مورد نیاز آن شاخه، مستلزم کسب تجربه و ممارست در یادگیری برای عکاس تبلیغاتی است؛ برای درک عمیقتر این مهم تصور کنید عکاسی که قصد عکاسی از محصولات غذایی را و منوی رستوران و کافه داشته باشد به نوعی از لنزها، نورها و تعداد بیشماری از اکسسوار صحنه (دستمال سفره، ست های قاشق و چنگال، ظروف و ادوات مرتبط با آشپزی و …) نیاز خواهد داشت و بر همه اینها تجربه و شناخت از غذاها، نوع گارنیش مناسب و آشنایی با پخت را نیز بیافزایید تا به پشتوانه تجربه عکاسی بتوان او را عکاس تبلیغاتی ا غذا و محصولات غذایی خواند، حالا برای عکاسی از جواهرات و سنگهای قیمتی و نیز طلا و زیور آلات نیز به لنزهای ماکرو ، تجربه ادیت تصاویر جواهرات و نیز اکسسوار ویژه عکاسی از زیورآلات نیاز خواهیم داشت عملا این مطلب موید آن است که هر عکاس تبلیغاتی قادر خواهد بود بهترین کارهایش را در زمینه هایی که با آن آشنایی بیشتری دارد و مدام در حال کسب تجربه موفق در آن زمینه یا زمینه های خاص است را ارئه نماید و عملا نمیتوان در همه شاخه ها فعالیت کرد پس بهتر است هم عکاس با توانایی های خود آشنا باشد و هم مشتری بدنبال بهترین عکاس در شاخه مدنظرش بگردد!